qr project
UP TO DATE

Heb je een t-shirt, tas of iets anders gekocht in onze webshop met onze qr-code erop? Super! Dan blijf je vanaf nu up-to-date! We posten met enige regelmaat nieuwe berichten die je kan vinden door de qr-code te scannen. Zo'n bericht kan van alles zijn: een inkijkje in een project, een interessant artikel dat we tegenkwamen, een inspirerend kunstwerk dat we tegen het lijf liepen, als het ons maar interesseert. Deze qr-code geeft jou daarmee een kijkje in de wereld van Bureau Merkwaardig. Zo heb je lang plezier van je t-shirt, tas of koffiemok! Waar je ook bent. Laat je verrassen!


Ben je hier op een andere manier geraakt?

Neem dan een kijkje in onze webshop.

Update van vandaag

Kort na de oerknal liep tijd vijf keer trager dan nu en ging alles in slow motion

Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt' (boek van Douwe Draaisma), ligt dus niet alleen aan het feit dat onze interne klokken langzamer gaan lopen. Het komt ook doordat het universum uitdijt.


Link naar artikel op nu.nl
Update van vandaag

Wat is tijd?

Deze langlopende fascinatie van Bureau Merkwaardig delen we met velen voor en na ons, van de heilige Augustinus tot aan de huidige wetenschapsredactie van de Volkskrant.

De wetenschapsredactie van de Volkskrant zoekt antwoord op grote, eigenlijk niet te beantwoorden vragen van lezers. Deze editie: wat is tijd? Over natuurkunderaadsels op schier onbereikbare plekken en onze interne klok, die trucs uithaalt met onze tijdsbeleving.

Link naar artikel in de Volkskrant.
Update van vandaag
In het kader van ons onderzoek naar 'Typografie in de publieke ruimte door de jaren heen: Rome', stuitten we op dit artikel: The Mathematical Quest For the Perfect Letter.

ABSTRACT: In fifteenth century Europe, geometric and mathematical principles were harnessed in the construction and formulation of "perfect letters." These letters based on the script of imperial Rome, occupied the attention of both mathematicians and artists of the time. This article discusses this search for the perfect letter.
Update van vandaag
In het kader van ons onderzoek naar de Internationale Datumgrens - De verwarring van Antonio Pigafetta - stuitten we vandaag op deze interessante website. We kenden de applicatie al door onze zeilavonturen en af en toe zoeken we een opvallend schip op dat over het IJ langs onze studio vaart. Maar vandaag intrigeerde het ons hoe al die schepen als je uitzoomt en het waterverkeer over de hele wereld bekijkt, als termieten aan de continenten lijken te knagen .