Of het nu gaat om het ontwikkelen van een website, een visuele identiteit of het ontwerpen van een boek, de essentie is altijd leidend. Die halen we boven en geven we vorm. En die kern vertalen we naar een visueel concept en werken we uit tot een in het oog springend en doeltreffend resultaat.
Let's Sign Up — planapplicatie
Hogeschool Leiden — campagne
AlgoSoc — website en design
Hoe ziet een ontwerptraject eruit?
1

Oriëntatie

Tijdens een oriëntatiegesprek bespreken we je plannen en brengen we de benodigde stappen en wensen in kaart. We bepalen hoe we dit traject gaan aanpakken: wat zijn de wensen en mogelijkheden, wat heeft prioriteit, wat zijn de verwachtingen, wat is de planning, wat is realistisch, wat heeft jouw project nodig om optimaal zichtbaar te worden?

2
Analyse & Concept
We duiken volledig in jouw plan en de wereld waarin je wilt opereren. We zoeken naar designrichtingen die aansluiten bij wat het plan moet uitstralen en uitdragen. We vertalen de bevindingen naar een visueel concept. We spreken regelmatig af om de schetsen te bespreken en knopen door te hakken, net zo lang tot er een plan op tafel ligt dat volledig naar wens is.

3
Ontwerpfase
De verschillende elementen worden verder uitgewerkt tot een samenhangend geheel. Bij een visuele identiteit zijn dat:
— logo — woordmerk/beeldmerk
— kleurenpalet (RGB, CMYK, PMS)
— typografie
— vormtaal (grafische elementen en het gebruik ervan)
— visuele stijl (fotografie of illustratiestijl)

Bij het ontwikkelen van een website zal het traject er iets anders uitzien, dan kijken we ook naar techniek, navigatiestructuur en informatiestromen. Maar in de basis zijn alle trajecten gelijk en hebben allemaal als doel om informatie zo helder mogelijk, aantrekkelijk en doeltreffend te visualiseren.

4
Uitvoering
In deze fase komt het ontwerp tot leven. Vooraf maken we duidelijke afspraken over wat we wel en niet uitwerken en wat je zelf eventueel later oppakt met behulp van templates en huisstijl-elementen. Bureau Merkwaardig heeft strategisch, technisch en creatief de expertise in huis om de benodigde uitwerkingen te verzorgen en een strategie voor een consistent en duurzaam resultaat te bieden.

Of het nu gaat om het ontwikkelen van een website, het opzetten van een publiekscampagne of het ontwerpen van een huisstijl, de essentie is altijd leidend. Die halen we boven en geven we vorm. En die kern vertalen we naar een visueel concept en werken we uit tot een in het oog springend en doeltreffend resultaat.


Bureau Merkwaardig ontfermt zich over het gehele traject: van strategie, concept tot uitvoering.